Ilmoittautumis-, maksu- ja perumiskäytännöt​

Huomioi seuraavat asiat:

  • Kursseille on ilmoittauduttava viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkamista. Ilmoittautua voi internetin kautta, soittamalla tai käymällä toimistossa. Ilmoittautumisia ei oteta vastaan sähköpostin, tekstiviestin tai vastaajaviestin välityksellä.
  • Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Lasku kurssimaksusta lähetetään sinulle kotiosoitteeseen kurssin alkamisen jälkeen. Maksamattomasta kurssimaksusta seuraa maksumuistutus, jonka jälkeen se siirretään perintään. Maksamaton kurssimaksu estää kursseille ilmoittautumisen.
  • Mahdollinen kurssiosallistumisen peruutus täytyy tehdä 7 vrk ennen kurssin alkamista ilmoittamalla siitä Puulan seutuopiston toimistoon. Tämän jälkeen kurssille ilmoittautunut maksaa kurssimaksun kokonaan, myös silloin jos hän jättää tulematta kurssille tai keskeyttää sen. Tämä koskee myös kausikorttiasiakkaita. Sairaustapauksissa ota yhteyttä toimistoon. 
  • Kurssit käynnistyvät, jos ilmoittautuneita on vähintään minimimäärä 7 päivää ennen kurssin alkamista (Ainoastaan rehtorin luvalla ryhmä voi alkaa pienemmällä oppilasmäärällä).
  • Ilmoittautuneille lähetämme tekstiviestin mahdollisesta kurssin peruuntumisesta. 
  • Kursseista ei lähetetä ilmoittautuneille muuta informaatiota eikä opetusmateriaalia ennen kurssin alkua. Opistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.
  • Opetusohjelman muutokset ovat mahdollisia. Opisto ei vastaa opistosta riippumattomista syistä johtuvista opetuskertojen muutoksista/perumisista.

Opettajalle palkataan sijainen tai oppitunti korvataan toisena ajankohtana vain, mikäli enemmän kuin kaksi saman kurssin opetuskertaa joudutaan perumaan saman lukuvuoden aikana esim. opettajan sairastumisen vuoksi.

Käytäntö koskee tuntiperusteisesti hinnoiteltuja kursseja, mutta käytäntö ei koske lyhytkursseja, eikä taiteen perusopetusta (musiikkikoulu ja taidekoulu). Opettajan ja oppilaiden yhdessä etukäteen sopiessa opetuskertoja on yhä mahdollista siirtää toiseen ajankohtaan, mutta opettajan on ilmoitettava asiasta toimistoon hyvissä ajoin (mm. tilavarausten ja palkanmaksun vuoksi). 

OPPILAITA JA OPPILASTÖITÄ EI OLE VAKUUTETTU OPISTON PUOLESTA