Yleisiä tietoja ja ohjeita

Puulan seutuopisto

Joutsan, Kangasniemen ja Toivakan kuntien alueella toimiva kansalaisopisto, joka tarjoaa mahdollisuuksia elinikäiseen itsensä kehittämiseen ja oppimiseen, sekä lisää kuntien asukkaiden viihtyvyyttä tarjoamalla mahdollisuuksia sosiaalisten kontaktien luomiseen.

Opisto tarjoaa myös taiteen perusopetusta musiikkikoulussa Joutsassa ja Toivakassa sekä taidekoulun opetusta Joutsassa, Kangasniemellä jaToivakassa lapsille, nuorille sekä aikuisille.

Opistossa voi opiskella hyvin monipuolisesti, luonnollisesti opetustarjonnassa huomioidaan esitetyt toiveet. Opiskelijoiksi ovat tervetulleita kaikki – vauvasta vaariin.

Huomioi, että Puulan seutuopistossa voi opiskella vaikka ei olisikaan joutsalainen, toivakkalainen tai kangasniemeläinen.

Lataa puulan seutuopiston strategia alla olevasta linkistä

Tietosuojaseloste päivitetty 5.11.2020

                   

Kursseille ilmoittautuminen

Yläreunan valikosta ”ilmoittautuminen kurssille”  voit ilmoittautua kursseille ja näet tarkemmat kurssikuvaukset, sekä päivitetyt kurssitiedot.

Ilmoittautua voi myös puhelimitse p. 040 743 4811 tai käymällä toimistossa.

VOIT HARJOITELLA ILMOITTAUTUMISTA ”harjoituskurssilla”, jonka koodi on: 999999. –>Paina yläpuolelta ilmoittautuminen kursseille  —>kirjoita oikeaan yläreunan hakukenttään ”harjoituskurssi” ja paina hae, jonka jälkeen näytölle tulee kurssi, lisätietoja ja  ilmoittaudu, paina kohtaa ilmoittaudu —> jatka täyttämällä henkilötietosi ym. ja toimi näytölle tulevien ohjeiden mukaan.

Tämä kurssi ei ole virallinen kurssi, eikä ole oikea ilmoittautuminen, testaa miten ilmoittautuminen netin kautta tehdään. Voit valita tämän kurssin, syöttää omat tietosi ja lähettää ilmoittautumisen.                        

KURSSI ON AINOASTAAN ILMOITTAUTUMISEN HARJOITTELUUN EIKÄ ILMOITA SINUA MILLEKKÄÄN KURSSILLE!

HUOMIO! Puulan seutuopiston syyslomat ovat opistossa kaikilla paikkakunnilla samaan aikaan viikolla 42.

OPISTOSSAMME ALKAA KURSSEJA PITKIN LUKUVUOTTA, SINULLA ON MYÖS MAHDOLLISUUS TULLA OSALLISTUMAAN MONELLE KURSSILLE KESKEN KAUDEN.

Ilmoittautumis-, maksu- ja perumiskäytännöt​

Kurssimaksut laskutetaan pääsääntöisesti kurssin alkamisen jälkeen paperilaskulla.

Kurssimaksun maksamatta jättäminen estää kurssi-ilmoittautumisen netin kautta. Mahdollisissa epäselvissä tapauksissa ota yhteys toimistoon.

Kurssimaksun voit maksaa myös e- passilla. Maksu tapahtuu sovelluksella tai soittamalla toimistoon p. 040 358 0011

 • Kursseille on ilmoittauduttava viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkamista. Ilmoittautua voi internetin kautta, soittamalla tai käymällä toimistossa. Ilmoittautumisia ei oteta vastaan sähköpostin, tekstiviestin tai vastaajaviestin välityksellä.
 • Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Lasku kurssimaksusta lähetetään sinulle kotiosoitteeseen kurssin alkamisen jälkeen. Maksamattomasta kurssimaksusta seuraa maksumuistutus, jonka jälkeen se siirretään perintään. Maksamaton kurssimaksu estää kursseille ilmoittautumisen.
 • Mahdollinen kurssiosallistumisen peruutus täytyy tehdä 7 vrk ennen kurssin alkamista ilmoittamalla siitä Puulan seutuopiston toimistoon. Tämän jälkeen kurssille ilmoittautunut maksaa kurssimaksun kokonaan, myös silloin jos hän jättää tulematta kurssille tai keskeyttää sen. Tämä koskee myös kausikorttiasiakkaita. Sairaustapauksissa ota yhteyttä toimistoon. 
 • Kurssit käynnistyvät, jos ilmoittautuneita on vähintään minimimäärä 7 päivää ennen kurssin alkamista (Ainoastaan rehtorin luvalla ryhmä voi alkaa pienemmällä oppilasmäärällä).
 • Ilmoittautuneille lähetämme tekstiviestin mahdollisesta kurssin peruuntumisesta. 
 • Kursseista ei lähetetä ilmoittautuneille muuta informaatiota eikä opetusmateriaalia ennen kurssin alkua. Opistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.
 • Opetusohjelman muutokset ovat mahdollisia. Opisto ei vastaa opistosta riippumattomista syistä johtuvista opetuskertojen muutoksista/perumisista.

Opettajalle palkataan sijainen tai oppitunti korvataan toisena ajankohtana vain, mikäli enemmän kuin kaksi saman kurssin opetuskertaa joudutaan perumaan saman lukuvuoden aikana esim. opettajan sairastumisen vuoksi.

Käytäntö koskee tuntiperusteisesti hinnoiteltuja kursseja, mutta käytäntö ei koske lyhytkursseja, eikä taiteen perusopetusta (musiikkikoulu ja taidekoulu). Opettajan ja oppilaiden yhdessä etukäteen sopiessa opetuskertoja on yhä mahdollista siirtää toiseen ajankohtaan, mutta opettajan on ilmoitettava asiasta toimistoon hyvissä ajoin (mm. tilavarausten ja palkanmaksun vuoksi). 

OPPILAITA JA OPPILASTÖITÄ EI OLE VAKUUTETTU OPISTON PUOLESTA!

Kurssien hinnoittelu:

Kausikortti

140 € kausikortti kattaa viisi kurssimaksua (kausikortti ei kata materiaalimaksuja, yli 70 euron yksittäisiä kurssimaksuja EA-kursseja tai muita erityisin perustein hinnoiteltuja kursseja eikä taidekoulujen ja musiikkikoulun maksuja). Kausikorttiin ei voi saada opintoseteliä.
Kausikortti on henkilökohtainen.

Tuntiperusteiset kurssit

0-8 tuntia 25 €/lukuvuosi
9-16 tuntia 35 €/lukuvuosi
17-35 tuntia 45 €/lukuvuosi
36-50 tuntia 55 €/lukuvuosi
51-75 tuntia 70 €/lukuvuosi
76-100 tuntia 80 €/lukuvuosi

Henkilökohtaista opetusta sisältävät kurssit

80 € 15 min/hlö/vko/lukuvuosi

150 € 30 min/hlö/vko/lukuvuosi

Rehtori tekee lukuvuoden aikana tarvittavat päätökset erityisesti hinnoiteltavista kursseista.

Taiteen perusopetus:

Varhaisopinnot (6-7v.) 85€/lukuvuosi
Yhteiset opinnot I (7-9v.) 120€/lukuvuosi
Yhteiset opinnot II (10-11v.) 125€/lukuvuosi
Teemaopinnot III (12-) 135€/lukuvuosi
Aikuisten taidekoulu 135€/lukuvuosi

Musiikkikoulu

Pääsoitin 45 min/vko 380 €/lukuvuosi
Pääsoitin 60 min/vko 450 €/lukuvuosi

Valmennus:

Pääsoitin 30 min/vko 290 €/lukuvuosi
Sivuaine 30 min/vko 180 €/lukuvuosi

Oppilasvalinta tapahtuu haku-/pääsykoe -menettelyllä

Taidekoulu

Lasten ja nuorten taidekoulun lukuvuosimaksu sisältää materiaalit. Aikuisten lukuvuosimaksu sisältää perusmateriaalit.

Taiteen perusopetuksessa on käytössä 25 %:n sisaralennus. Alennus koskee vain samassa taloudessa asuvia sisaruksia (ensimmäisestä sisaruksesta täysi maksu, alennus seuraavien sisarusten maksusta).

Muut opiskelijoilta perittävät maksut

Työ- ja materiaaliaineet todellisten kustannusten mukaan
mahdollisen opintomatkan kustannukset peritään osallistujilta erikseen.

Jos sinulla on maksamattomia kurssimaksuja se voi estää kursseille ilmoittautumisen. Ota yhteys toimistoon p. 040 358 0011 ja sovi maksuista.

Maksamattomista kurssimaksuista seuraa maksumuistutus, jonka jälkeen ne siirretään perintään!

Opintoseteli-avustukset lukuvuonna          2023-2024

Opetushallitus on myöntänyt Puulan seutuopistolle opintoseteliavustusta. Lukuvuonna 2023-2024 opintoseteleitä 20€/hlö myönnetään seuraaviin ryhmiin kuuluville:

Opetushallituksen määräämät opintosetelin myöntö kriteerit 2023/2024:

 • Maahanmuuttajat, joilla on kotikuntalaissa (201/1994) tarkoitettu kotikunta Suomessa. Turvapaikanhakijat eivät kuulu tähän ryhmään.
 • Työttömät, jotka ovat kokopäivätyöhön käytettävissä tai jotka odottavat sovitun työn alkamista. Työttömiksi voidaan myös lukea pitkäksi ajaksi lomautetut henkilöt. 
 • Henkilöt, joilla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta ja jotka eivät kuulu oppivelvollisuuden piiriin. 
 • Henkilöt, joilla on oppimisvaikeuksia. Lähtökohtana on henkilön oma kokemus oppimisvaikeuksista. 
 • Eläkettä saavat henkilöt, jotka eivät ole ansiotyössä

Opintoseteleitä myönnetään 1 kpl/hlö yksittäiseen kurssimaksuun, ei kausikorttiin.

Opintosetelit myönnetään hakujärjestyksessä jos hakijan kriteerit täyttyvät niin kauan, kun opintoseteliavustusta on jäljellä.

Opintoseteli on mahdollista saada joko toimistossa käymällä tai soittamalla.          

Opintoseteliä ei voi saada netin kautta!

Kipinä-etu

Joutsassa, Toivakassa ja Kangasniemellä asuvat toimeentulotukiasiakkaat voivat osallistua maksutta niille Puulan seutuopiston kursseille, joissa on vapaita oppilaspaikkoja. Maksuttomuus ei koske taiteen perusopetusta (musiikkikoulu ja taidekoulu), eikä Kipinä-etu kata mahdollisia materiaalimaksuja.

Kipinä-edulla kurssille voi ilmoittautua ainoastaan soittamalla tai käymällä toimistossa, josta voi tiedustella vapaita kurssipaikkoja. Edun saa lähettämällä tai toimistossa esittämällä voimassa olevan toimeentulotukipäätöksen.

Puulan seutuopistolla ei ole käytössä muita alennuksia tai maksuvapautuksia kurssimaksuista/kausikortista (poikkeuksena kipinä-etu).

Puulan seutuopiston opistolautakunta 2021-2025

Kauppinen Markku, puh. joht. Toivakka

markku.kauppinen(at)toivakka.fi  p. 040 593 1683

Kuparinen Arja, vara pj., Kangasniemi 

Niinikoski Leo, Joutsa

Luukkanen Marianne, Joutsa

Fredin Kalevi, Joutsa

Ikonen Petri, Kangasniemi

Pirttiaho Susanna, Kangasniemi

Käynnissä olevat hankkeet:

Erasmus+-hanke 2022-2023: Eurooppalaiset kielet ja kulttuurinen sivistys kestävän elämäntavan perustana

JAKE 2022-2023: Jatkohanke -kestävään elämäntapaan liittyvän koulutuksen suunnittelu

KEKE 2021-2022: Kestävään elämäntapaan liittyvän koulutuksen suunnittelu

Keke ja Jake- hankkeesta lisää